Evenimente

Noaptea cercetătorilor europeni – 30 septembrie 2022

Adaptarea preselor hidraulice și a recipientelor special create pentru obținerea extractelor vii, din plante și semințe, a fost una dintre temele expuse în cadrul simpozionului organizat cu ocazia evenimentului internațional “Noaptea cercetătorilor europeni 2022”, la Satu Mare, oraș Livada, în septembrie 2022.

Printr-un atelier practic, celor aproximativ 100 de persoane li s-au explicat cum se obțin produsele picătură cu picătură, modalitatea de presare, proprietățile terapeutice ale extractelor vii. Au fost invitați să-și realizeze propriul medalion din plante.

Scopul a fost conectarea comunității sătmărene la realizările și performanțele obținute în domeniul cercetării, inovării și a creativității, din dorința de-a contribui la dezvoltarea durabilă a unei societăți prietenoase cu mediul. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația ,,ECOHUMAN ”LIFETREE” (Asociația Ecologică și Umanitară ,,Copacul vieții”), reprezentată de doamna Bekessy Elisabeta, președintele asociației, care, după ce și-a dedicat zeci de ani în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, a ales acum să transmită și să educe tineretul, să-i învețe să iubească și să ocrotească natura. Să crească o elită de tineri care să ducă mai departe iubirea și dăruirea față de natură.

Delegație ucraineană, în vizită la Seva Sana – 1 septembrie 2022

În cadrul unui proiect transfrontalier al Camerei de Comerț Satu Mare și al Primăriei Ardud, o delegație ucraineană ne-a onorat cu prezența.

Fiind implicați în proiectul transfrontalier 52 Carpathian Lifestyle Experiences, vecinii ucraineni au aflat ce înseamnă proiectul Seva Sana – o oază de liniște în inima Codrului, reîntoarcerea la natură și plante medicinale. 

Au fost invitați în laboratorul Seva Sana și au înțeles, pas cu pas, cum se obțin extractele vii din plante și semințe. Iar la final au fost invitați să-și realizeze propriul medalion din plante pentru ceai.

Au gustat din preparatele casei și au declarat că au petrecut o zi de neuitat, iar cu proxima ocazie se vor întoarce cu mult drag și entuziasm. 

Zilele Porților Deschise Seva Sana Retreat, ediția a III-a - 5-7 august 2022

Sătmărenii, și nu numai, au fost invitați să redescopere tabloul uimitor pe care ni-l oferă natura, să descopere cum se presează la rece plantele și semințele.

Le-am recomandat să lase grijile acasă și să ne viziteze. Să se bucure de aerul curat, dar și de preparate culinare mai deosebite: wild burger și crackersi cu unt din caju, limonade cu plante medicinale, ceaiuri și uleiuri aromatizate.

Copilașii s-au bucurat de o atenție mai sporită, fiind invitați să descopere, practic, în cadrul unui seminar, plantele medicinale. Le-au testat, mirosit, gustat și apoi, și-au pregătit și ei un medalion din plante, așa cum au știut ei mai bine.

Cea de-a treia ediție a fost una reușită, cu ,multe zâmbete și voie bună.

Zilele Porților Deschise Seva Sana Retreat, ediția a II-a, 26-27 august 2021

În ciuda vremii nefavorabile, iubitorii de natură s-au bucurat de două zile evenimente organizate cu prilejul celei de-a doua ediții a Zilelor Porților Deschise Seva Sana Retreat.

Au fost organizate ateliere de degustat uleiurile de măsline aromatizate, ateliere de presat, de cosmetică organică, iar noutatea a fost prezentarea modalității de obținerea a unuia dintre cele mai puternice antibiotice naturale – oregano sălbatic, obținut picătură cu picătură, prin metoda presării lente, la rece, a semințelor de cânepă cu planta de oregano sălbatic, adusă din Grecia, din zone muntoase, unde PH-ul solului este 8,7.

Copilașii au fost ghidați în lumea artistică de graficianul Alexandru Ardelean care i-a introdus în lumea desenului și al culorilor.

Ne-am încălzit sufletul cu un ceai cald și povești despre plante și beneficiile pe care ni le aduc sănătății.

Re-Conect ecologic și umanitar - 24 septembrie 2021

Iubim copilașii și dorim să-i determinăm că ocrotească natura de mici. În acest sens, nu mai puțin de 500 de copilași din județul Satu Mare au fost implicați într-un proiect umanitar și ecologic care a pus accent pe educarea tinerilor pentru mediul înconjurător, pentru starea de bine a planetei. 

Au participat la  activități ecologice, dar și ateliere creative. Elevii au realizat mingi “simi” din deșeuri textile, alții coșuri din hârtie, obiecte din ceramică personalizate, origami din deșeuri reciclabile, păpuși din deșeuri de lemn și bineînțeles medalioane din plante.

Mare mi-a fost bucuria să-i văd pe copilași nerăbdători să afle câteva informații despre plante, cum să le combine. Au fost, preț de câteva ore, mici chimiști. 

Evenimentul s-a desfășurat în Zona Ecoturistică Magia Someșului, de la Odoreu, obiectiv recent dat în folosință publicului larg ca rezultat al proiectului ,,Coridor verde fără frontiere, organizat de 

Ziua Copilului, la Seva Sana Retreat - 1 iunie 2021

Aproximativ 70 de copilași din județul Satu Mare s-au bucurat de natură și aer curat, la Seva Sana Retreat. 

Timp de câteva ore ne-am adus aminte de copilărie, ne-am bucurat de jocuri și activități dedicate special copiilor.

Ca de fiecare dată, copiii au putut să învețe despre plantele medicinale, să-și realizeze propriul medalion din plante și să descopere laboratorul Seva Sana.

Alexandra Ungureanu, oaspete de seamă la Seva Sana Retreat - Decembrie 2021

Călătorii noștri preferați, Laura Vereha și Sebastian Secan de la Călător în bascheți ne-au făcut plăcerea de a ne aduce un oaspete de seamă, pe Alexandra Ungureanu.

În liniștea iernii au admirat peisajul de vis și au învățat mici secrete din culisele Seva Sana -Manufactura de sănătate & Retreat. 

Atunci când reușești să-ți pui mintea pe STOP și să-ți asculți sufletul se întâmplă lucruri mărețe!

I-am simțit mai liniștiți, relaxați, motivați și încrezători în ei! Și este perfect pentru că avem nevoie de inspirație! Faceți o treaba excelentă! Felicitări! 

Zilele Porților Deschise Seva Sana Retreat, ediția I, 1-2 august 2020

A fost primul an în care am primit oaspeții în colțul nostru de Rai. 

Am avut noroc de două zile însorite de vară în care cei care ne-au vizitat s-au putut relaxa, au gustat uleiurile de măsline aromatizate manufacturate în laboratorul Seva Sana, și-au făcut propriile medalioane din plante pentru ceai ori au degustat produsele casei.